Nomineren voor Dr. Peelen Cultuurprijs tot 1 oktober

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Nomineren voor Dr. Peelen Cultuurprijs tot 1 oktober

Nomineren voor Dr. Peelen Cultuurprijs tot 1 oktober

Voor het vijftiende jaar op rij wordt de Dr. Peelen Cultuurprijs uitgereikt in de Gemeente Boxmeer. Tot 1 oktober kan iedereen een persoon, team of organisatie voordragen. Dat kan door een formulier in te vullen op www.drpeelen.nl. Binnen 5 minuten heb je al een voordracht gedaan!

Iedereen kan (bijna) alles voordragen
Een vijfkoppige commissie beoordeelt alle ingezonden voordrachten aan de hand van een jureringsprotocol. De commissie is onafhankelijk en bestaat uit burgers uit de gemeente. Voorzitter van deze commissie is Wally Bastiaansen. Wally: “We zien heel veel verschil in wie de voordracht instuurt. De ene voordracht wordt gedaan door de organisatie zelf of door een lid. Maar ook mensen die zien dat er in hun omgeving een cultureel initiatief bestaat dat ze waarderen, sturen hun voordracht in.” Daarnaast is er volgens Wally ook veel diversiteit in de voorgedragen initiatieven, want elke culturele prestatie die zich afspeelt in de gemeente mag voorgedragen worden. Overigens zijn prestaties op sport gebied wel uitgesloten en mag de voordracht geen persoon betreffen die de culturele prestatie tijdens het uitoefenen van zijn of haar beroep heeft geleverd.

Oproep
Wally: “We roepen alle inwoners van de gemeente Boxmeer op om eens na te gaan welke culturele zaken je ziet, hoort, voelt, ruikt of proeft in de gemeente. Dit hoeft niet persé van afgelopen jaar te zijn, maar mag natuurlijk verder terug in de tijd. Verdient dit culturele initiatief een extra waardering? Zou daarnaast het bijbehorende geldbedrag een welkome bijdrage zijn voor die persoon, team of organisatie?” De commissie beoordeelt aan de hand van criteria of er wordt voldaan aan de voorwaarden en of een nominatie passend is. Als voordrager word je alleen op de hoogte gehouden: je wordt verder niet belast met extra werk en je gegevens zijn alleen bekend bij de commissieleden.

Kortom, twijfel niet aan jouw voordracht en vul direct het formulier in op www.drpeelen.nl. Dat is nog tot 1 oktober mogelijk! De uitreiking is zaterdagavond 16 januari 2021.