Online 75 jaar Vrijheid

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Online 75 jaar Vrijheid

Online 75 jaar Vrijheid

Logo het verlorenschriftDe lessen over 75 jaar Vrijheid voor scholen in de gemeente Boxmeer, zijn omgezet in een online Adventure Game. De game heet het ‘Het verloren schrift’. Stichting BING die namens de gemeente Boxmeer de activiteiten rondom 75 jaar Vrijheid organiseert, heeft dit vanwege de coronacrisis gedaan. Hierdoor kan toch iedereen spelenderwijs leren wat vrijheid betekent.

Burgemeester Karel van Soest: “Ik heb bijzonder veel respect voor de wijze waarop stichting BING in zo’n korte tijd een online versie heeft weten te maken. Zeker voor kinderen is het heel belangrijk om bij 75 jaar Vrijheid betrokken te worden. Hun opa’s en oma’s hebben vaak de Tweede Wereldoorlog niet eens meer meegemaakt en daardoor is deze nog verder weg dan voor wat oudere mensen. Mijn hartelijke dank aan Stichting BING dat zij dit onder deze omstandigheden voor de kinderen van de gemeente Boxmeer toch mogelijk hebben gemaakt”.

De adventure game ‘Het verloren schrift’ is door de Boxmeerse jeugdboekenschrijver Gerard Sonnemans  en student Emile Ponson gemaakt voor 10-14 jarigen. Deze app zou in de groepen 7 en 8 van de basisscholen en in de brugklassen in het onderwijsprogramma worden opgenomen.

Vanuit verschillende locaties in de gemeente Boxmeer maken kinderen in de Adventure Game een zoektocht en komt daar allerhande aspecten met betrekking tot ‘Vrijheid’ tegen. Door een aantal vragen en opdrachten op te lossen is de leerling op een interactieve wijze bezig met ‘Vrijheid’. Deze app is samengesteld met lokale ‘jeugd’ en ‘volwassen’ acteurs. Bij het testen van het pakket is gebleken dat docenten en leerlingen enthousiast zijn.

De game kun je downloaden op www.hetverlorenschrift.nl