Opschoondag groot succes

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Opschoondag groot succes

Opschoondag groot succes

opschoondag 2020 - wethouder Verstraaten en jeugd bij scouting in Overloon
Jeugd en Wethouder Verstraaten bij scouting in Overloon.

Zaterdag 19 september was het Landelijke Opschoondag. Tijdens de Landelijke Opschoondag komen in heel Nederland betrokken inwoners, bedrijven en verenigingen samen in actie voor een schonere buurt. En vaak is dat nog gezellig ook!

In de gemeente Boxmeer deden dit jaar maar liefst 99 kinderen en 188 volwassenen mee.

Wethouder Jeu Verstraaten: “Geweldig om in onze gemeente zo’n grote opkomst en zoveel enthousiasme te zien. Zeker in deze tijd van corona, waarbij best een aantal vaste, vaak wat oudere, vrijwilligers tot hun spijt vanwege het gezondheidsrisico verstek moesten laten gaan.

“Hartelijk dank aan iedereen die zich tijdens de Opschoondag voor onze gemeente heeft ingezet. En laten we vooral alle vrijwilligers die zich het hele jaar door inzetten voor een schone omgeving niet vergeten. Zo hebben we bij de BeestenBende (www.mijnbeestenbende.nl) maar liefst 131 kinderen die elke maand in groepjes met prikstok of knijper zwerfafval in hun buurt te lijf gaan. En het Netwerk Zwerfafval (www.afvalaanbieden.nl/zwerfafval/netwerk-zwerfafval heeft 73 leden die op allerlei plaatsen in de gemeente zeer regelmatig aan de slag gaan. Chapeau! “