Pilot praktijkondersteuner huisartsen GGZ Jeugd

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Pilot praktijkondersteuner huisartsen GGZ Jeugd

Pilot praktijkondersteuner huisartsen GGZ Jeugd

In overleg met huisartsenvereniging Syntein is in het Land van Cuijk onlangs een pilot gestart met een praktijkondersteuner GGZ Jeugd in huisartsenpraktijken. In de gemeente Boxmeer werken 2 praktijken mee aan deze pilot, Davids en Oude Velthuis en de Pelikaan, allebei in Boxmeer.

In de andere gemeenten van het Land van Cuijk zijn de huisartsenpraktijken Op ’t Zand in Sint Anthonis en Vos & van Aalen & Meulman Grave en huisarts Veelers in Mill met de pilot gestart.

De huisartsen van deze praktijken kunnen vanaf nu een kind of jongere, naar een in de eigen praktijk aanwezige praktijkondersteuner GGZ Jeugd verwijzen. Wethouder Willy Hendriks- van Haren: “Ik zie dit als een erg goede ontwikkeling. Voor kinderen en ouders is de zorg daarmee dichterbij, laagdrempelig en zijn er nauwelijks wachttijden. In andere gemeenten zie je dat de praktijkondersteuner zelf ook al vaak de benodigde hulp kan bieden. Daarnaast heeft deze praktijkondersteuner korte lijntjes met het Basisteam Jeugd en Gezin (BJG) en is goed op de hoogte van de voorzieningen in de gemeente”.