Praat mee over de toekomst van het Land van Cuijk

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Praat mee over de toekomst van het Land van Cuijk

Praat mee over de toekomst van het Land van Cuijk

De vijf gemeenten van het Land van Cuijk werken al op veel onderwerpen samen. Maar wat vinden de inwoners van?

Om een goed en afgewogen besluit te kunnen nemen over de toekomst, hebben de gemeenteraden van het Land van Cuijk besloten een onderzoek te laten uitvoeren welke vorm van verregaande samenwerking het beste past. Belangrijk in dit onderzoek is de mening van de inwoners. Daarom worden – naast gesprekken met de regio en de gemeenschap – in elk van de vijf gemeenten burgerbijeenkomsten voor de inwoners georganiseerd. Deze gesprekken helpen de gemeenteraden een nog beter beeld te krijgen van de belangrijkste thema’s in het Land van Cuijk, zowel op dit moment als in de toekomst.

Hoe kunt u meepraten?

Tijdens deze bijeenkomsten worden inwoners geïnformeerd over het onderzoek en over de verschillende vormen van samenwerking tussen gemeenten. Door te werken met stellingen en stemkastjes wordt duidelijk welke thema’s burgers belangrijk vinden voor de toekomst van hun gemeente en van het Land van Cuijk.

Waar en wanneer?

De vijf burgerbijeenkomsten worden op de volgende data en locaties gehouden:

• Gemeente Cuijk: donderdag 23 maart in Partycentrum de Bond, Beversestraat 18, Cuijk.
  • Gemeente Boxmeer: woensdag 12 april, Zaal Riche, Steenstraat 51, Boxmeer.
  • Gemeente Mill en Sint Hubert: dinsdag 18 april, Wijkaccommodatie De Wester, Havikstraat 1, Mill.
  • Gemeente Sint Anthonis: dinsdag 18 april, Multi Functioneel Centrum Oelbroeck, Breestraat 1d, Sint Anthonis
  • Gemeente Grave: donderdag 20 april, Gemeenschapshuis ’t Trefpunt, Beukenlaan 11, Velp.

Alle bijeenkomsten starten om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Kijk voor meer informatie over de samenwerking in het Land van Cuijk op www.landvancuijk.nl/gemeente.

En daarna?

Na de burgerbijeenkomsten wordt een rapport opgesteld waarin alle gesprekken, meningen en opinies zo goed mogelijk zijn verwerkt. Dat rapport vormt een basis voor de gemeenteraden bij hun besluitvorming in september 2017.

Graag zien wij u tijdens deze inwonersbijeenkomsten om uw ideeën te horen over de toekomst van het Land van Cuijk.