Praat mee over de toekomst van het Land van Cuijk

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Praat mee over de toekomst van het Land van Cuijk

Praat mee over de toekomst van het Land van Cuijk

Dit item is gearchiveerd op 13-04-2017.

De vijf gemeenten van het Land van Cuijk werken al op veel onderwerpen samen. Maar wat vindt u als inwoner van gemeente Boxmeer van deze samenwerking? Op woensdag 12 april om 19.30 uur in zaal Riche in Boxmeer horen we hier graag uw mening over.

Om een goed besluit te kunnen nemen over de toekomst, hebben de gemeenteraden van het Land van Cuijk besloten een onderzoek laten uitvoeren welke vorm van verregaande samenwerking het beste past. Belangrijk in dit onderzoek is de mening van de inwoners. Daarom worden in elk van de vijf gemeenten bijeenkomsten voor inwoners georganiseerd. Deze gesprekken helpen de gemeenteraden een nog beter beeld te krijgen van de belangrijkste thema’s in het Land van Cuijk, zowel op dit moment als in de toekomst.

Hoe kunt u meepraten?

Tijdens deze bijeenkomsten worden inwoners geïnformeerd over het onderzoek en over de verschillende vormen van samenwerking tussen gemeenten. Door te werken met stellingen en stemkastjes wordt duidelijk welke thema’s burgers belangrijk vinden voor de toekomst van hun gemeente en van het Land van Cuijk.

En daarna?

Na de burgerbijeenkomsten wordt een rapport opgesteld waarin alle gesprekken, meningen en opinies zo goed mogelijk zijn verwerkt. Dat rapport vormt een basis voor de gemeenteraden bij hun besluit over samenwerking in september 2017.

Waar en wanneer?

Graag zien wij u op woensdag 12 april om 19.30 in zaal Riche, Steenstraat 51, Boxmeer. Vooraf aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie over de samenwerking in het Land van Cuijk op www.landvancuijk.nl/gemeente.

Te downloaden: