Recycling oud papier

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Recycling oud papier

Recycling oud papier

Afvalzakje nieuwOud papier en karton kan heel goed gerecycled worden als het apart wordt ingezameld. Er wordt opnieuw papier van gemaakt. Wel moet het dan schoon en droog aangeboden worden. Dus een taartdoos met een kunststof venster hoort bij het restafval, omdat het niet alleen maar papier bevat. Een pizzadoos waarvan de kartonnen doos besmeurd is met olie, tomatensaus of andere pizzarestjes hoort ook bij het restafval.

Wat mag er allemaal wel bij het papier?

• Kranten en tijdschriften
  • Reclamefolders zonder plastic hoesjes
  • Gidsen en catalogi
  • Boeken en brochures
  • Kartonnen dozen
  • Papieren zakken en tassen
  • Inpakpapier, cadeaupapier
  • Eierdozen

Kijk voor een volledig overzicht op www.afvalaanbieden.nl/afvalsoorten/papier-en-karton

Waar kan ik oud papier aanbieden?

U kunt uw papier en karton gratis aanbieden bij de milieustraat in Haps of deponeren in de papiercontainers in uw gemeente. De inzameling van papier en karton wordt door iedere gemeente apart georganiseerd. Voor een overzicht van papiercontainers kijkt u op onze website onder het kopje Afvalsoorten – Papier en karton.

Nee-ja en nee-nee sticker

U kunt uw hoeveelheid papier ook reduceren door een sticker op uw brievenbus te plakken. Deze zijn gratis te verkrijgen bij de balie van uw gemeentehuis.

•             Met een nee-ja sticker op uw brievenbus ontvangt u geen reclamedrukwerk, wel huis-aan-huis bladen.

•             Met een nee-nee sticker op uw brievenbus ontvangt u geen van beide.

Voor meer informatie: www.afvalaanbieden.nl