Reminder: 29 maart vaccinaties tegen meningokokkenziekte in Boxmeer

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Reminder: 29 maart vaccinaties tegen meningokokkenziekte in Boxmeer

Reminder: 29 maart vaccinaties tegen meningokokkenziekte in Boxmeer

Met de slogan 'Deel dit niet met je vrienden' nodigen het RIVM en de GGD Hart voor Brabant jongeren uit om de prik tegen meningokokkenziekte ACWY te halen. Kijk op de website www.deelditnietmetjevrienden.nl waarom het belangrijk is om deze vaccinatie te halen.

Nu gaat de eerste inentingsronde van start. In Boxmeer worden de inentingen gegeven op vrijdag 29 maart van 9.00 – 17.30 uur in Sportcentrum ’t Hoogkoor. In juni volgt de tweede inentingsperiode.

Vaccinaties inhalen

Jongeren die vorig jaar zijn opgeroepen voor de vaccinatie meningokokken maar deze hebben gemist, kunnen de inenting nu inhalen. Tot de leeftijd van 18 jaar kan je nog kosteloos vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma krijgen. Meisjes die de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker onbedoeld hebben gemist, kunnen deze prik ook inhalen. Op de dagen dat de GGD vaccineert tegen meningokokkenziekte biedt zij ook de prik tegen baarmoederhalskanker aan.

Meer informatie

Op de website www.ggdhvb.nl/meningokokken staat informatie en veelgestelde vragen over de vaccinaties. Staat jouw vraag daar niet bij? Voor ouders en jongeren is er een speciaal telefoonnummer: (088) 368 65 55, bereikbaar op werkdagen van 8.30-17.00 uur.

verhaal deel 2