Sjors Sportief en Creatief weer van start

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Sjors Sportief en Creatief weer van start

Sjors Sportief en Creatief weer van start

Op 10 oktober gaat Sjors Sportief en Sjors Creatief weer van start. Via het activiteitenaanbod van Sjors kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met een grote diversiteit aan sportieve en creatieve activiteiten en zo ontdekken waar hun talenten en interesses liggen.

Donderdag 4 oktober reikte wethouder Hendriks-van Haren het Sjorsboekje persoonlijk uit aan de kinderen van SBO Het Palet in Boxmeer.

Het Sjorsboekje bevat heel veel sportieve en culturele activiteiten zoals Angrybirds in de gymzaal, fotograferen, paardrijden, graffiti, waterpolo, dans, judo, yoga, lasergamen en nog veel meer. De meeste activiteiten zijn helemaal gratis!

Veel activiteiten worden aangeboden door verenigingen en andere lokale aanbieders, daarnaast komt stichting Doejemee zelf ook weer met een prikkelend en uitdagend aanbod.

Inschrijven via internet

Alle kinderen uit groep 1 t/m 8 van de basisscholen in de gemeente ontvangen het kleurrijke Sjorsboekje. Nieuw dit jaar is dat kinderen zich rechtstreeks vanaf de website van Doejemee kunnen inschrijven. Inschrijven kan vanaf woensdag 10 oktober via www.doejemee.nu

Ben je benieuwd naar wat er te doen is en kun je niet wachten? Dan kun je het boekje ook alvast digitaal bekijken op de website van Doejemee.

Meedoen zonder zorgen

Voor kinderen waarvan de ouders over minder financiële middelen beschikken is het mogelijk om tot maximaal €20,- per kind vergoedt te krijgen voor betaalde activiteiten uit het Sjorsboekje. Meer informatie is te vinden in het Sjorsboekje.

Speerpunt

Het verbinden van kinderen aan sport- en/of cultuurverenigingen is één van de speerpunten uit het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid. Het concept van ‘Sjors Sportief & Sjors Creatief’ is een middel dat stichting Doejemee inzet in opdracht van de gemeente om deze speerpunten te realiseren.

Stichting Doejemee wil kindcentra, sportverenigingen, cultuuraanbieders en nog héél veel andere partners inspireren en verbinden tot een rijk aanbod sport en cultuur voor kinderen van 2-15 jaar, zowel onder als na schooltijd. Meer informatie is te vinden op www.doejemee.nu

Start Sjors sportief en creatief