Speld van Verdienste voor Roel Verheggen

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Speld van Verdienste voor Roel Verheggen

Speld van Verdienste voor Roel Verheggen

Dit item is gearchiveerd op 21-05-2017.

De heer Roel Verheggen ontving 14 april de Boxmeerse Speld van Verdienste vanwege zijn prestaties op muzikaal gebied, waarmee hij Boxmeer mede op de kaart heeft gezet. De uitreiking vond plaats aansluitend aan de laatste uitvoering van De Passion door Sentovero (Sento Sinfonietta en projectkoor VeroVoces) in de Sint Petrusbasiliek Boxmeer. De Passion is een initiatief van de heer Verheggen.

Roel Verheggen is een muzikale duizendpoot. Hij startte zijn muzikale carriere met dwarsfluit in de harmonie in zijn geboorteplaats Lottum. Hij studeerde in 1998 cum laude af aan het Brabants Conservatorium bij Raymond Delnoye. Daarna studeerde hij HaFaBra-directie aan het Brabants Conservatorium en de Kreato Hogeschool voor Muziek. Ook hier studeerde hij in 2004 cum laude af.

In 2002 maakte Roel Verheggen deel uit van het ensemble (zang en dans) bij de Joop van den Ende productie ‘Musicals in Concert’ en toerde hij met onder andere Simone Kleinsma en Danny de Munk door het land. In 2005 speelde Roel de hoofdrol in de musical ‘De Ontmoeting’ van Willem Veenhuizen. In 2006 was hij vocale solist tijdens de Rabo Music Sensation van harmonie Semper Unitas in Sambeek. Ook was hij van 2008 tot 2014 zanger bij de big band Night Break en zong hij bij vocal group Mystery en het Boxmeers Vocaal Ensemble.

Al vanaf 1989 is Roel actief bij harmonieorkest Semper Unitas in Sambeek waar hij eerste fluitist is. Daarnaast is hij vocal coach, solist en dirigent bij diverse projecten en promsachtige projecten. Ook geeft hij dwarsfluitles, muziektheorieles en algemene muziekvorming.

Hij heeft al 20 jaar ervaring als dirigent van koren en blaasorkesten waaronder De Koninklijke Harmonie en Gemengde Zangvereniging in Arcen, Theaterkoor Easy & Free in Lierop, Zangvereniging Con Amore Someren Eind, Zang- & Theatergroep Oker in Overloon en het Vierdaagse Orkest. Ook schreef en schrijft hij scripts voor diverse projecten en regisseerde er enkele. Hij is initiatiefnemer, oprichter, regisseur, dirigent en zanger van onder andere Angels Rule en De Passion. Daarnaast is hij initiatiefnemer en uitvoerend muzikant in de Weijer met ‘Salon Classique’.

Al met al heeft de heer Verheggen met al zijn muzikale kwaliteiten en verdiensten Boxmeer muzikaal op de kaart gezet. Daarom wordt hij op 14 april, na de laatste voorstelling van De Passion, geëerd met de Boxmeerse Speld van Verdienste.