Sporten vanaf 1 juli

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Sporten vanaf 1 juli

Sporten vanaf 1 juli

In het kort mag vanaf 1 juli het volgende:

• Zowel binnen- als buitensport is toegestaan, dus vanaf 1 juli mogen ook de binnensportaccommodaties sportscholen en dansscholen weer open. Voor binnenruimtes gelden extra RIVM-maatregelen op het gebied van hygiëne en ventilatie.
  • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties mogen weer open.
  • Sportkantines mogen weer open.
  • Voor alle leeftijdsgroepen, dus ook voor volwassenen, geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben tijdens trainingen en wedstrijden. De basisregel blijft 1,5 meter afstand houden. Als dit echter een normale sportbeoefening in de weg staat, dan mag tijdens het sporten dit afstand houden tijdelijk worden losgelaten.

Let op:

• Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, dus óók in de kleedkamers en de kantines.
  • Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.

Wedstrijden en evenementen

Per 1 juli zijn wedstrijden, toernooien en evenementen  weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Hierbij mag publiek aanwezig zijn, maar toeschouwers moeten 1,5 meter afstand van elkaar houden. Het Kabinet stelt nog wel een maximum aan het aantal toeschouwers: buiten maximaal 250 personen en binnen maximaal 100.

• Hou er rekening mee dat u bij de organisatie van evenementen altijd moet nakijken of u een vergunning nodig hebt of dat u het evenement moet melden bij de gemeente.

Basisregels blijven

Voor iedereen (sporter, trainer, vrijwilliger en toeschouwer) blijven de hygiëneregels van het RIVM gelden:

• Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Een afspraak voor testen maak je via het landelijke telefoonnummer: 0800-1202. Heb je burgerservicenummer bij de hand als je belt.
  • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
  • Vermijd drukte.
  • Was vaak je handen.

Nadere informatie

Voor nader informatie over regels en protocollen verwijzen wij naar de volgende sites:

Bijgaand sturen wij u de nieuwe versie van de Handreiking Verantwoord beheer en gebruik binnensportaccommodaties. De handleiding wordt actueel gehouden en is te vinden via https://sportengemeenten.nl/update-sport-en-covid-19-voorbereiding-openstelling-binnensport-2/.

Hebt u nog vragen of twijfelt u ergens over, neem dan gerust contact op met de gemeente. Telefoonnummer: 0485 – 585 911.