Stickeractie in Boxmeer

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Stickeractie in Boxmeer

Stickeractie in Boxmeer

Buurtbewoners ervaren hoge snelheden op de Raetsingel in Boxmeer. Marijn van Os heeft contact gezocht met de gemeente en 30km stickers besteld bij Veilig Verkeer Nederland. Marijn is langs de buren gegaan met de stickers en hij kreeg al veel positieve reacties. De 30km stickers zullen op de afvalcontainers worden geplakt. Op deze manier willen buurtgenoten aandacht vragen voor de maximum snelheid. Omdat de containers maar af en toe aan de straat staan, valt dit extra op en is het een duidelijk signaal vanuit de bewoners.

Stel dat u onbewust 5 km per uur te hard rijdt. Dat lijkt maar iets teveel, maar de onwrikbare wetten van de natuurkunde maken duidelijk dat voor de verkeersveiligheid die 5 km per uur er behoorlijk toe doet. Dat verschil tussen 30 en 35 km per uur is heel bepalend voor de afloop van de aanrijding. Als u bij 30 km per uur net op tijd stil staat, dan heeft u bij 35 km per uur nog een botssnelheid van 25 km per uur.

Brabant gaat voor NUL verkeersslachtoffers

In de provincie Noord-Brabant werken gemeenten, provincie, politie, Rijkswaterstaat, en ook scholen samen aan verkeersveiligheid. Het motto is: Brabant gaat voor NUL verkeersslachtoffers. Ze willen bereiken dat álle Brabanders goed opletten in het verkeer én zich houden aan de snelheid. Dat is hard nodig, want 90% van alle ongevallen komt door menselijk gedrag, zoals niet opletten of te hard rijden. Daar kun je dus zelf wat aan doen!