Uitbreiding gladheidbestrijding

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Uitbreiding gladheidbestrijding

Uitbreiding gladheidbestrijding

Het college van B&W heeft besloten om de uitvoering van de gladheidsbestrijding uit te breiden. Elk jaar wordt de gladheidsbestrijding van de winter ervoor geëvalueerd en bekeken welke wijzigingen wenselijk en ook financieel haalbaar zijn. 

Het 1e strooiscenario (de eerste te strooien wegen binnen de gemeente) wordt uitgebreid met de Graafsedijk in Beugen.

Voor het 2de strooiscenario (de wegen die aan de beurt komen nadat de primaire wegen binnen de gemeente klaar zijn) is een aantal verzoeken van inwoners gekomen. Deze worden allemaal meegenomen. Om welke straten het gaat is in onderstaande tabel te zien.

Dorp Straat In scenario
Oeffelt Tiendplein 2
Vierlingsbeek Kreupelstraat 2
Vierlingsbeek Merletgaarde 2
Boxmeer St. Jozefstraat 2
Overloon Arnold Willemsplein 2
Groeningen Voortweg 2
Boxmeer Grasmus 2
Boxmeer Tapuit/Bergfluiter 2
Beugen Schuttersstr/Gildestr 2
Maashees Gildelandt 2
Vortum-Mullem Akkervoortweg 2

Het 3de strooiscenario dat vorig jaar in het leven geroepen, blijft van kracht. Hierbij wordt tijdens reguliere werktijden, sneeuw geruimd op de drukste voetpaden en voetgangersoversteekplaatsen in de centra. Hierbij wordt geen zout gestrooid. Parkeerterreinen worden niet sneeuwvrij gemaakt.

Voor het komende strooiseizoen zijn er afspraken gemaakt met omringende gemeentes. Met Sint Anthonis werd al samengewerkt, nu is er ook met Venray, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert afstemming over de routes. Hierdoor wordt er met hetzelfde aantal te rijden kilometers een groter bereik behaald. Ook worden wegen in het grensgebied tussen de verschillende gemeenten beter meegenomen.

Verder blijft het verzoek bestaan aan inwoners bij sneeuwval zelf de eigen stoepen en dergelijke sneeuwvrij te maken. De gemeente komt alleen op de drukste plekken en vele handen maken licht werk. In Vierlingsbeek en Overloon worden bijvoorbeeld op initiatief van de supermarkt de parkeerplaatsen sneeuwvrij gehouden met behulp van lokale ondernemers. Een mooi staaltje van zelfwerkzaamheid.