Uitnodiging themabijeenkomst gemeenteraden Land van Cuijk

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Uitnodiging themabijeenkomst gemeenteraden Land van Cuijk

Uitnodiging themabijeenkomst gemeenteraden Land van Cuijk

De gemeenteraden van het Land van Cuijk organiseren op woensdag 20 november a.s. vanaf 19.30 uur in het Wapen van Wanroij (Kwikstraat 6, 5446 AL Wanroij) een themabijeenkomst. De bijeenkomst is openbaar, belangstellenden zijn van harte welkom! Het programma ziet er als volgt uit:

19.30 uur                            Opening

19.30 - 19.45 uur              Impressie RES excursie

Er wordt een impressie gegeven van de grootschalige projecten die ’s middags                                              zijn bezocht met betrekking tot wind- en zonne-energie.

19.45 - 21.00 uur              Omgevingswet en Brabantse omgevingsvisie

De wet betekent een verandering voor de manier van werken van gemeenten. Pascale Georgopoulou van het programma Invoering                                              Omgevingswet van de VNG vertelt u daar op interactieve wijze meer over.

Het beleid van de omgevingsvisie van de provincie wordt ook door vertaald naar de Omgevingsverordening. Hermen Vreugdenhil en
                                             Rick van de Berg vertellen u hier meer over en wat het betekent voor gemeenten.

21.00 - 21.15 uur              Pauze

21.15 - 22.00 uur              De stikstofproblematiek en de gevolgen voor gemeenten

29 mei 2019 deed de Raad van State een belangrijke uitspraak. De PAS (Programmatische Aanpak Stikstof) ging onderuit. De kern
                                             van het probleem is dat Nederland al heel lang niet voldoet aan de stikstofregelgeving. De gevolgen zijn enorm op het gebied van
                                             infrastructuur, woningbouw, industrie en omgevingsvergunningen. De Omgevingsdienst Brabant Noord informeert u over de
                                             actualiteit en de gevolgen die dit heeft voor uw gemeenten.

22.00 uur                            Ontmoeting en borrel