Uitreiking Dr. Peelenprijs en stimuleringsprijs 2020 komend najaar

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Uitreiking Dr. Peelenprijs en stimuleringsprijs 2020 komend najaar

Uitreiking Dr. Peelenprijs en stimuleringsprijs 2020 komend najaar

Afgelopen januari had de Dr. Peelenprijs over het jaar 2020 uitgereikt moeten worden. Ondanks dat er nu versoepelingen zijn aangekondigd, wordt het organiseren van een mooie festiviteit in het voorjaar nog niet verantwoord geacht. Daarom is besloten de uitreiking te verplaatsen naar het najaar van 2021. Zodra er meer bekend is over de datum worden de inwoners van de Gemeente Boxmeer hier over geïnformeerd.

Genomineerden 2020

De Dr. Peelencultuur- en stimuleringsprijs wordt uitgereikt aan een persoon, team of organisatie die op cultureel gebied in de Gemeente Boxmeer actief is. Er zijn vorig jaar veel voordrachten gedaan en uit die voordrachten zijn genomineerden geselecteerd. Voor de stimuleringsprijs zijn twee voordrachten genomineerd, namelijk de werkgroep ‘Overloon War Cemetery’ en Luuk Weerts als persoon die gedeeltelijk zijn werkzaamheden voor het oorlogsmuseum Overloon uitvoert. Er zijn drie voordrachten genomineerd voor de Dr.Peelencultuurprijs. Dat zijn in willekeurige volgorde: muzikant en regisseur Roel Verheggen, cultureel festival Schijt aan de Grens en singer-songwriter en producer BJ Baartmans. Naast de eer ontvangen de winnaars ook een mooi geldbedrag van respectievelijk 750,- en 250,- euro.

Voordragen voor 2021

Normaliter zou het nu mogelijk zijn om voor het lopende jaar een voordracht te doen. Echter is besloten dat er dit jaar geen Dr. Peelenprijs wordt uitgereikt en dit betekent ook dat er dit jaar geen voordrachten ingediend kunnen worden.