Uitreiking fairtrade-erkenning

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Uitreiking fairtrade-erkenning

Uitreiking fairtrade-erkenning

Op woensdag 8 mei deelde wethouder Hendriks-van Haren nieuwe gemeentelijke stickers ‘Ook wij handelen fair’ uit.

Fairtrade-erkenning voor zorgcentrum Madeleine

Madeleine ontving ook de fairtrade sticker en is hiermee de 52e organisatie in de gemeente Boxmeer die de fairtrade erkenning heeft. Zorglocatie Madeleine ontving de sticker, omdat zij gebruik maken van fairtrade producten in de kantine. Denk hierbij aan de koffie, thee en chocolade, maar hebben er ook bewust voor gekozen om hun restaurant medewerkers uit te rusten met Fair Wear werkkleding.

Lunch in zorgcentrum Madeleine

Extra inzet toont het zorgcentrum met de fairtrade lunch die op 15 mei plaatsvindt. Samen met de fairtrade werkgroep en de Wereldwinkel organiseren zij deze lunch. Er wordt bij deze lunch zoveel mogelijk gebruik gemaakt van fairtrade producten. Van ingrediënten tot aan de servetten. De lunch wordt geserveerd worden door enkele leerlingen van (fairtrade school) Metameer.

Het is geweldig om te zien dat de aandacht voor fairtrade zich al steeds verder binnen de gemeente verspreidt.

Mocht uw bedrijf, winkel, vereniging of organisatie ook in aanmerking willen komen voor de gemeentelijke fairtrade-erkenning of er meer informatie over willen hebben, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Boxmeer op telefoonnummer (0485) 585911, of via het e-mailadres secretariaat@fairtradeboxmeer.nl.

Fairtrade madeleine