Veranderingen afvalinzameling

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Veranderingen afvalinzameling

Veranderingen afvalinzameling

Dit item is gearchiveerd op 31-03-2017.

De gemeenten in het Land van Cuijk en Boekel behoren tot de best presterende gemeenten voor wat betreft het scheiden van huishoudelijk afval. Om dit nog meer te stimuleren wordt er per 1 februari een aantal veranderingen doorgevoerd.

Wat verandert er precies per 1 februari 2017?

• Gft-afval :hele jaar door iedere week
  • Plastic verpakkingsafval, blik en drankkartons: 1 keer per 2 weken
  • Restafval: 1 keer per 4 weken

Ook komen er naast de normale blauwe tariefzakken van 60 liter, kleinere 30 liter tariefzakken te koop. Deze zijn uiteraard de helft goedkoper en kunt u eerder dichtbinden en wegzetten.

U als inwoner scheidt uw afval zo goed dat er nog maar heel weinig restafval de verbrandingsoven in hoeft. En dit willen we, samen met u nog verder doorvoeren: 100% afvalscheiding in 2030.

Om dit doel te halen, voeren we deze veranderingen door.

De veranderingen zijn eerder getest en daaruit blijkt dat de hoeveelheid restafval nog verder wordt verminderd. Ook hebben we met verschillende inwonersgroepen gesproken over onze plannen om zo de knelpunten en oplossingen in kaart te brengen.

veranderingen

Afvalkalender 2017

Eind januari ontvangt u de nieuwe afvalkalender 2017.

Nieuwe inzameldagen per 1 februari

ophaalroutes

* Voor sommige adressen in het buitengebied kunnen de inzameldagen anders zijn. Kijk hiervoor op de afvalkalender.