Verkeersexamen in Boxmeer

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Verkeersexamen in Boxmeer

Verkeersexamen in Boxmeer

leerlingen met fiets, wethouder spreekt hen toe

De basisschoolleerlingen van de scholen in de gemeente Boxmeer en Sint Anthonis zijn op woensdag 19 mei in de weer geweest voor het behalen van het praktisch verkeersexamen. Helaas is deze toets het vorige jaar voor veel zeven- en achtstegroepers niet door gegaan vanwege corona. Dit jaar kent echter een record aantal inschrijvingen. Maar liefst 612 kinderen vertrokken vanaf het gemeentehuis om de route te fietsen.

Dit verkeersexamen is echt wel belangrijk. De meeste van deze kinderen gaan straks naar de middelbare school fietsen. Je mag bij het praktijkexamen maximaal vijf strafpunten hebben. Een hand vergeten uit te steken is een strafpunt, maar geen voorrang verlenen of over de stoep fietsen is drie strafpunten. Dat tikt aan.

Vaardigheden op de fiets laten zien is voor een aantal kinderen best spannend. Daar staat tegenover dat de route ruim van te voren grondig verkend kon worden. Daar wordt altijd gretig gebruik van gemaakt. Onderweg kwamen de kinderen ook postende ouders tegen die met een kritische blik de verrichtingen van de deelnemers bekeken. Wethouder van verkeer Jeu Verstraaten kwam bij de start ook kijken en stak de deelnemers een hart onder de riem.

Met dank aan supermarkt Jumbo Walraven voor de appels die alle kinderen kregen na afloop en Bike Totaal Rob’s Tweewielers voor de fietsbellen. En natuurlijk ook heel veel dank aan de werkgroep, politie en hulpouders.