Versteviging van de bermen

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Versteviging van de bermen

Versteviging van de bermen

De gemeente Boxmeer heeft de bermen langs de Voordtstraat en een gedeelte van de Heiveldsestraat in Beugen verstevigd met grasbetonstenen.

De bermen maken onderdeel uit van de weg en hebben daarmee een belangrijke rol voor de verkeersveiligheid van de weggebruiker.

Door de verkeerstoename de afgelopen jaren worden de buitenwegen zwaarder belast.

Zo zijn de landbouwvoertuigen groter geworden en is de verkeersintensiteit toegenomen. De wegen in het buitengebied zijn hier niet op ingericht. Hierdoor wordt door motorvoertuigen steeds vaker de berm gebruikt om elkaar te kunnen passeren.

Ook komen andere weggebruikers zoals fietsers steeds vaker in het gedrang.

Om de verkeersveiligheid van de weggebruiker te verbeteren heeft de gemeente Boxmeer gekozen om de wegen Heiveldsestraat (tussen het spoor en Graafsedijk) en Voordtstraat de bermen te verstevigen.

Het voornemen is om de aankomende jaren te investeren in het veiliger maken van meer bermen. Voor 2019 staan de bermen van de Graafsedijk in Beugen en Heikant in Boxmeer op het programma.

Versteviging bermen

verstevigen bermen