Vrijwilligers Maasheggen winnen erfgoedprijs

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Vrijwilligers Maasheggen winnen erfgoedprijs

Vrijwilligers Maasheggen winnen erfgoedprijs

De vrijwilligers van stichting Landschapsbeheer Boxmeer (SLaBox) hebben vrijdagmiddag 4 december de eerste nationale Erfgoedvrijwilligersprijs gewonnen met een overgrote meerderheid van de stemmen. Zij kregen 1500 van alle 2500 uitgebrachte stemmen. Dit bedrag is voor de helft vrij te besteden (bijvoorbeeld aan teamactiviteiten) en voor de helft ter bevordering van kennisoverdracht op het gebied van het vrijwilligerswerk waarvoor het team zich inzet.

Ruth Bakkenes mocht namens de stichting de cheque van liefst 10.000 euro in ontvangst nemen. Het geld zal onder andere gebruikt worden voor gereedschap en nieuwe heggen. Minister Van Engelshoven beloofde dat zij binnenkort op bezoek komt in UNESCO-gebied De Maasheggen.

Wethouder Jeu Verstraaten: “Namens het college wil ik alle vrijwilligers feliciteren met dit prachtige resultaat. Ze hebben deze prijs echt verdiend met hun jarenlange inzet voor het mooie Maasheggengebied.  We willen dan ook iedereen graag bedanken die heeft gestemd”.

Wat is de Erfgoedvrijwilligersprijs?

De Erfgoedvrijwilligersprijs wordt in 2020 voor het eerst uitgereikt. In de erfgoedsector zijn het veelal vrijwilligersgroepen die zich inzetten voor het behoud, het onderhoud en de ontsluiting van ons (immaterieel) cultureel erfgoed. Teams van vrijwilligers die zich zo inzetten verdienen een prijs. Het Ministerie van OCW heeft voor deze vrijwilligersgroepen een prijs in het leven geroepen: de Erfgoedvrijwilligersprijs