Wie verdient er een lintje?

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Wie verdient er een lintje?

Wie verdient er een lintje?

onderscheiding in doosjeKent u iemand die een lintje verdient? Bijna iedereen zal deze vraag met 'ja' beantwoorden. Want overal in Nederland zetten mensen zich voor vele doelen in. Dat zien we jaarlijks bij de ‘Lintjesregen’, daags voor Koningsdag.

Wanneer kan iemand een lintje verdienen?

Iemand kan een lintje krijgen als er sprake is van persoonlijke en bijzondere verdiensten voor de samenleving. Dat kan vrijwilligerswerk zijn, maar ook een bijzondere invulling van een betaalde hoofdfunctie of een combinatie van beiden.

Hoe vraagt u een lintje aan?

Als u iemand wilt voordragen voor een Koninklijke onderscheiding, kunt u contact opnemen met de gemeente waar de persoon woont. De medewerker die daar de lintjes behandelt adviseert u of de verdiensten bijzonder genoeg zijn voor een lintje. Ook krijgt u uitleg over de procedure. Het aanvraagformulier voor een lintje kunt u downloaden via www.lintjes.nl of opvragen bij de gemeente.

Dien het voorstel op tijd in!

De behandeling van een voorstel kost behoorlijk wat tijd. Daarom is het belangrijk om tijdig in actie te komen. Is het uw bedoeling dat de onderscheiding tijdens de zogenoemde ‘lintjesregen’ voor Koningsdag 2018 wordt uitgereikt? Dien uw voorstel dan vóór 1 juli 2017 in bij de burgemeester. Indien de aanvraag later wordt ingediend, kan deze niet meer in behandeling worden genomen! De aanvraag voor onderscheidingen ’tussendoor' (dus niet op de lintjesregen) vragen iets minder tijd. Maar rekent u dan ook op zeker 6 of 7 maanden!

Meer informatie

Heeft u vragen neem dan contact op met Nancy Hendriks-Loeffen via (0485) 585 911 of e-mail n.hendriks-loeffen@boxmeer.nl. Ook kunt u meer informatie vinden op www.lintjes.nl.