Wie worden Keukenbazen 2019 en SmaakBurgemeester van Nederland?

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Wie worden Keukenbazen 2019 en SmaakBurgemeester van Nederland?

Wie worden Keukenbazen 2019 en SmaakBurgemeester van Nederland?

De Keukenbazen Battle, de leukste en spannendste kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar uit Noordoost Brabant, is gestart. Teams van 2 of 3 kinderen kunnen zich met hun lekkere en gezonde gerecht aanmelden via www.keukenbazen.nl. De finaledagen zijn tijdens Dutch Food Week, op 5 en 9 oktober.

Lekker en gezond met producten uit de buurt

De opdracht voor de teams luidt: ‘Maak een hoofdgerecht met lekkere en gezonde producten uit je eigen buurt’. Deelnemers gaan in teams van twee of drie kinderen de strijd aan; per gemeente gaat één team door naar de finale op zaterdag 5 oktober bij het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch.

Uitgebreide wervingscampagne

Kinderen worden enthousiast gemaakt voor de wedstrijd door middel van een uitgebreide wervingscampagne, met daarin onder meer een oproep van onze burgemeester, Karel van Soest, en onze Keukenbazenkok van dit jaar, Jaap Volman van restaurant Boompjes uit Overloon.

Chefkoks in de jury

In elke gemeente jureert een lokale chefkok de ingezonden hoofdgerechten. Bij ons is dit Jaap Volman. Hij kiest de winnaar uit de inzendingen in de gemeente Boxmeer en coacht het team tijdens de Mega Live KookBattle op zaterdag 5 oktober. Daar beoordeelt een topjury alle gerechten. De winnaars worden bekend gemaakt op woensdag 9 oktober, tijdens een feestelijk diner bij Agri & Food Plaza in ’s-Hertogenbosch.

Drie prijzen

Voor de teams zijn er drie prijzen te verdienen: de prijs voor de overall winnaar, de prijs voor het meest creatieve gerecht en de prijs voor de beste smaakcreatie. De burgemeester van de winnende gemeente wordt SmaakBurgemeester van Nederland en mag die titel een jaar lang dragen.

Meld je snel aan bij www.keukenbazen.nl!