Zelfde jasje, nieuwe kleuren

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Zelfde jasje, nieuwe kleuren

Zelfde jasje, nieuwe kleuren

Vanaf 1 januari 2018 heeft het Steunpunt Mantelzorg een nieuwe naam: Centrum Mantelzorg. En dat is niet het enige, er is nóg een nieuwe naam: ExpertiseCentrum Mantelzorg. Het oude vertrouwde Steunpunt heeft zich opgesplitst. Voor jullie, mantelzorgers, verandert er eigenlijk helemaal niets. En ook op ons kantoor in Cuijk verandert er niets.

Waarom dan toch een nieuwe naam, nieuwe kleuren, een nieuwe uitstraling? Om iets duidelijk te maken. Het Steunpunt was altijd al een kennis- en informatiecentrum. Iedereen die iets wilde weten over mantelzorg, kon bij ons terecht, zowel mantelzorgers als zorgprofessionals en vrijwilligers in de zorg. Maar deze groepen mensen hebben niet allemaal dezelfde informatie en ondersteuning nodig. Een bijeenkomst voor mantelzorgers is iets heel anders dan beleidsrichtlijnen voor werkgevers, om maar iets te noemen. Vanaf nu is het in één oogopslag duidelijk voor wie de informatie (hoofdzakelijk) bedoeld is. Ben je mantelzorger? Dan is alles met oranje interessant voor jou. Ben je zorgprofessional? Dan kies je voor groen.

Wist je dat ons (Expertise)Centrum een van de voorlopers is in Nederland? Ons centrum bestaat al bijna 16 jaar en wij timmeren flink aan de weg als het gaat om actuele onderwerpen als Mantelzorg & Werk en Samenspel in de Zorg. Onze ervaring en expertise gaan we als ExpertiseCentrum actiever aanbieden aan zorginstellingen om de afstemming tussen professionele zorg en mantelzorg te verbeteren.

mantelzorg groen