Wat moet ik doen als ik wil gaan trouwen?

Home > Inwoners > Veelgestelde vragen over huwelijk en partnerschap > Wat moet ik doen als ik wil gaan trouwen?

Wat moet ik doen als ik wil gaan trouwen?

In Nederland kunt u in elke gemeente trouwen. U hoeft hiervoor niet in de gemeente te wonen. De gemeente Boxmeer heeft diverse trouwlocaties: het gemeentehuis, raadszaal in Oeffelt, Klooster Elsendael in Boxmeer, ’t Huys op de Hei in Sambeek, Kloosterhuis in Sambeek, de Weijer in Boxmeer, Koningskerkje in Vierlingsbeek en de Mariakapel in Holthees. Ook voor een trouwlocatie naar keuze, bijvoorbeeld thuis, kunt u in Boxmeer terecht.
Als u wilt gaan trouwen, dan legt u als eerste de trouwdatum, het tijdstip en de trouwlocatie vast bij de gemeente waar u gaat trouwen. Een optie nemen is niet mogelijk.
Voordat u kunt trouwen moet u eerst een melding doen van uw voorgenomen huwelijk. U kunt hiervoor een afspraak maken bij de gemeente waar uw huwelijk zal worden voltrokken.