Wat moet ik doen als ik wil gaan trouwen?

Home > Inwoners > Veelgestelde vragen over huwelijk en partnerschap > Wat moet ik doen als ik wil gaan trouwen?

Wat moet ik doen als ik wil gaan trouwen?

In Nederland kunt u in elke gemeente trouwen. U hoeft hiervoor niet in de gemeente te wonen. U kunt in de gemeente Boxmeer op een door u gekozen locatie trouwen.

De voorwaarden waaraan een trouwlocatie moet voldoen staan vermeld bij “trouwlocaties”.

Als u in het gemeentehuis wilt gaan trouwen, dan kunt u telefonisch de trouwdatum en het tijdstip vastleggen. Indien u op een door u gekozen locatie wilt trouwen kunt u dit vastleggen door het toezenden van de getekende “overeenkomst voor een huwelijk of partnerschapsregistratie op locatie”. Deze overeenkomst kunt u downloaden.

Voordat u kunt trouwen moet u eerst een melding doen van uw voorgenomen huwelijk in de gemeente waar uw huwelijk zal worden voltrokken.