Van den Berghstraat-van sasse van IJsseltstraat

Home > Inwoners > Waterwerken > Afgeronde maatregelen 2017 > Van den Berghstraat-van sasse van IJsseltstraat

Van den Berghstraat-van sasse van IJsseltstraat

Wat gaan wij doen?

Tegenover of in de nabijheid van uw woning ligt een grasveld (evenwijdig aan de Van den Berghstraat) die wij gaan omvormen tot een opvangbekken voor water, een zogenaamde wadi. Om te voorkomen dat er langdurig water in de wadi blijft staan, brengen wij twee infiltratieputten aan waarop wij rechtstreeks de kolken aansluiten. Dit heeft als voordeel dat bij kleine buien de wadi droog blijft. Voor de wadi moeten helaas de bestaande bomen wijken, maar deze worden vervangen door nieuwe aanplant. Het speeltoestel wordt na afloop van de werkzaamheden weer teruggeplaatst.

Ook wordt de kruising Sasse van IJsseltstraat – Van den Berghstraat aangepast. Deze aanpassing is nodig om het water bij hevige regenval ook daadwerkelijk in de wadi te krijgen.

Planning

Het werk wordt in twee fases uitgevoerd. Maandag 18 december starten we met fase I, de aanleg van de wadi met infiltratieputten. Op maandag 15 januari wordt begonnen met fase II, de aanpassing van de kruising. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden uitlopen. De aannemer is Gebr. Van Venrooij uit Weurt.

Te downloaden: