Aanpassen aan klimaatveranderingen

Home > Inwoners > Wij gaan voor groen nieuws > Aanpassen aan klimaatveranderingen

Aanpassen aan klimaatveranderingen

Staat jouw tuin blank als het hard regent? Staat het water wel eens in je kelder? Een ondergelopen straat? Het klimaat verandert. Dat uit zich onder andere in een toename van heftige regenbuien, gevolgd door langdurige droogte en hogere, tropische temperaturen. Het wordt kortom, vaker te droog, te nat en te warm. De gemeenten in het Land van Cuijk spelen hier, in samenwerking met het Waterschap Aa en Maas en de provincie Noord-Brabant, op in door hun gebouwen en de openbare ruimte klimaatbestendig te maken: bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering. Maar ook veel tuinen van mensen kunnen nog wel wat extra klimaatbestendigheid gebruiken.

Meer informatie hierover is te vinden op de website van Land van Cuijk.