De energiecafés

Home > Inwoners > Wij gaan voor groen nieuws > De energiecafés

De energiecafés

Woningen verbruiken een groot deel van het energieverbruik van de gemeente, ruim 30 procent. Een goede reden om inwoners te helpen hun energieverbruik terug te dringen.

De gemeente Boxmeer heeft inmiddels al 4 energiecafés georganiseerd om inwoners hierbij te helpen. In Vierlingsbeek, Boxmeer, Sambeek en Rijkevoort. Wij organiseren dit in samenwerking met Brabant Woont Slim, het energieloket van deze gemeente.

Op deze avonden krijgt u als inwoner uitgebreid informatie over de mogelijkheden om uw woningen energiezuinig te maken. Per dorp maken we van vier woningen een energiescan. Deze uitkomsten presenteert een energie-expert op het energiecafé. Dit is interessant voor de bezoekers omdat er in een dorp vaak dezelfde soort woningen staan. Vaak krijgen bezoekers van een energiecafé een goed idee welke energiebesparende of energieopwekkende maatregelen zij nog kunnen nemen.

Tijdens het energiecafé is er ook een mini-markt waar lokale of regionale ondernemers met isolatie- of installatiebedrijven aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en misschien wel meteen een afspraak te maken. Ook is de gemeente aanwezig om informatie te geven over de duurzaamheidslening. Met deze lening kunnen inwoners van de gemeente Boxmeer geld lenen tegen een rentetarief van 1,6%.

Wethouder de Bruin verloot op deze avonden een gratis energiescan. Op deze manier hopen we inwoners aan te moedigen en te laten zien dat het energiezuinig maken van woningen ook leuk kan zijn en uiteindelijk geld kan besparen.

Denkt u dat het interessant is om een energiecafé in een van de andere dorpen te organiseren? Neem contact met ons op.

uitreiking energiescan

U kunt hieronder een aantal energiescans downloaden.