Bestemmingsplan

Bestemmingsplan

U heeft een bepaalde locatie op het oog voor uw bedrijf. Om er zeker van te zijn dat u zich daar mag vestigen, kunt u van tevoren het bestemmingsplan raadplegen. Hierin beschrijft de gemeente wat voor activiteiten er mogen plaatsvinden op een bepaalde locatie.

In het bestemmingsplan van de gemeente staat of er op een bepaalde locatie horeca of een slijtersbedrijf (detailhandel) mag komen, maar ook welke categorie horeca. U kunt de bestemming van een pand/ perceel via www.ruimtelijkeplannen.nl vinden of uw vraag via het e-mail adres gemeente@boxmeer.nl als informatievoorziening-verzoek naar ons sturen. 

Categorieën

Gemeente Boxmeer kent meerdere categorieën horeca, namelijk:

  • Categorie 1: Het horecabedrijf richt zich hoofdzakelijk op het verstrekken van spijzen/ en of maaltijden (lunchroom, koffiehuis, theehuis, ijssalon, broodjeszaak, restaurant, cafetaria, snackbar e.d.). Of het horecabedrijf richt zich hoofdzakelijk op het verstrekken van logies (hotel, pension e.d.).
  • Categorie 2: Het horecabedrijf, al dan niet met zaalruimte, richt zich hoofdzakelijk op het verstrekken van al dan niet alcoholische dranken voor gebruik ter plaatse en daarnaast kan levende en/of mechanische muziek ten gehore gebracht worden (café, bar, dancing, discobar, pub e.d.).
  • Categorie 3: Het horecabedrijf heeft minimaal 1.000 m² grote zaalruimte die zich hoofdzakelijk richt op het ten gehore brengen van levende en/of mechanische muziek (discotheek, partycentrum, poppodium e.d.).
  • Ondersteunende horeca: Betreft horeca in het buitengebied en bijvoorbeeld horeca ondersteunend aan de activiteiten van een vereniging of stichting (bijvoorbeeld de kantine van een voetbalvereniging).

Hulp nodig of is geen horeca of slijtersbedrijf toegestaan op de door u gewenste locatie?

Het is handig om informatie op te vragen bij de gemeente. De gemeente kijkt dan met u mee naar uw plannen en adviseert u in de stappen die u moet doorlopen. Zo kan er bijvoorbeeld worden geadviseerd om een Quickscan in te dienen, indien uw plannen niet binnen het bestemmingsplan passen. Uw plan wordt dan op basis van beperkte gegevens van te voren getoetst. Houdt u er rekening mee dat een wijziging van het bestemmingsplan een langdurige procedure kan zijn.