Ondersteuning voor zelfstandig ondernemers

Home > Ondernemers > Ondersteuning voor zelfstandig ondernemers

Ondersteuning voor zelfstandig ondernemers

Bent u zelfstandig ondernemer en getroffen door de coronacrisis? En wilt u hulp bij het oriënteren op de toekomst als zelfstandig ondernemer of in loondienst? Er zijn verschillende organisaties die u kunnen ondersteunen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Ondernemers die direct willen ontdekken hoe het ervoor staat met het bedrijf, kunnen gebruik maken van de routewijzer op de website van de Kamer van Koophandel. De routewijzer analyseert 4 belangrijke aspecten van een bedrijf. Natuurlijk kan niet met 4 vragen het hele bedrijf worden onderzocht. Het helpt wel om inzicht te krijgen in hoe het bedrijf ervoor staat en wat mogelijke vervolgstappen zijn. Bovendien maakt de routewijzer inzichtelijk welke kansen er mogelijk nog liggen voor het bedrijf. Zo weet u als ondernemer vandaag al waar u aan toe bent en wordt financiële schade beperkt.

Voor de zich oriënterende ondernemer zijn daarnaast de volgende video’s beschikbaar:

Waar kan ik terecht voor ondersteuning?

U kunt op verschillende plekken terecht voor ondersteuning.

  • Kamer van Koophandel (KvK)
    De KvK staat telefonisch voor u klaar met een persoonlijk maatwerkadvies door het KvK Adviesteam. Dit team is bereikbaar op telefoonnummer 0800-2117. Het KvK adviesteam kan u helpen met een stappenplan, maar geeft ook ondersteuning bij het zoeken naar de best passende partij die verder hulp kan bieden.
  • Leer-werkloketten
    Verder kunnen óók zelfstandigen zich melden bij een van de 35 leer-werkloketten in Nederland, waar men wordt geholpen bij het maken van keuzes of geadviseerd wordt door een gekwalificeerd loopbaanadviseur die zicht heeft op de kansberoepen en kanssectoren. Voor de gemeente Boxmeer kunt u contact opnemen met het leerwerkloket via de website van het leerwerkloket: https://lerenenwerkennob.nl/.
  • Het Instituut voor Midden- en Kleinbedrijf (IMK)

Het IMK kan u ondersteunen om te oriënteren wat de beste vervolgstappen voor u zijn. Het IMK is elke dinsdag bereikbaar via het algemene nummer van de gemeente Boxmeer, 0485 – 585 911.